Gå mot dig själv

Vi bör återvända till den första, holistiska uppfattningen av oss själva för att förstå: vad vi medvetet gör till förmån för vår kropp kommer att gynnas och själen.

"Ingen har någonsin spelat sport i min familj: mina föräldrar är forskare, och de är vana att tro att sport är dumhet och slöseri med tid," säger 23-åriga Marina. "Och jag, även om jag förstår att jag bara behöver fysisk aktivitet för att bli sjuk mindre, kan jag fortfarande inte tvinga mig själv". Sådan förakt för "smarta" i fysisk utbildning och i allmänhet återspeglar allt arbete på sitt eget fysiska tillstånd dualism som är inneboende i vårt medvetande: som om ett material av intressen finns i en materiell kropp och en immateriell själ. I genereringen av marina verkade inställningen till hennes kropp ha förändrats: Idag blir fitnessklasser en del av bilden, ett attribut med hög social status. Ja, och klassisk kroppsbyggande ("kroppskonstruktion") ersätter mer harmoniska klasser i andan av kropp och själ: yoga, Tychi, Pilates. En modern person ifrågasätter inte det faktum att fysiska övningar är bra för hälsan. Men – Vetenskap bevisar – utbildningen av kroppen förbättrar vårt mentala tillstånd.

En och odelbar

Mannen är en integrerad varelse: kroppsligt och andligt kombineras i var och en av oss, och försummelse av en till förmån för den andra leder till en mängd somatiska och psykiska sjukdomar. Кога негативanj пережultifi еуоком, серцем или кожей. "Det är därför vi i processen med psykoterapi hjälper patienter att lindra känslomässig stress främst med hjälp av olika tekniker för att arbeta med kroppen," säger Gestalt -terapeuten Olga Dolgopolova. -Supposer Vi lyckas lösa ett problem, analysera det eller känslomässigt leva; Men om spänningen i kroppen inte lämnar, ger kroppen igen en person en signal som använder olika obekväma sensationer. Spasmer, en känsla av tyngd i buken – och vi har en ny anledning att oroa sig ". En ond cirkel inträffar.

Placebo effekt

Fitnessklasser har en slags "placeboeffekt": Vi börjar må bättre, oavsett om observerade förändringar har inträffat i vår kropp (säg, förändringar i blodtrycket, bråkdel av muskelmassa, blodsocker). Inse att vi gör övningar kan förändra vår uppfattning om vår egen kropp och övertyga oss om att den har blivit vackrare, mer flexibel eller smalare. Även de som, med hjälp av övningar, till exempel, inte kunde gå ner i vikt, börjar fortfarande uppfatta sin figur mindre kritiskt, psykologer enligt Hiser Hausenblas och Anna Hausenblas, Anna Campbell från University of Florida (USA)**. Analysen av 57 publicerade studier om ämnet ”Övningar och hälsa” visade att fysisk aktivitet lyfter självkänsla, oavsett den verkliga effekten av övningar, och till och med de som är engagerade i fitness bara en vecka, på en ledig dag, får en mer positiv inställning till deras kropp.

Processen i sig är viktig

"Resultaten, indikatorer är verkligen inte så viktiga," håller med om att psykologen Gyuzyal Loginov, en specialist på dans- och motorterapi. – Vi tenderar att fästa för mycket vikt vid dem på grund av utbildning och sociala attityder. Låt oss komma ihåg hur mästarna förbereder: svår träning, järndisciplin. Men vår hälsa beror inte direkt på fysiska parametrar ". "En idrottsmodell av hälsa, där ansträngningar syftar till att uppnå resultatet, och motivation bygger på konkurrenskraft är bara ett sätt att upprätthålla kroppens optimala tillstånd," håller med den kroppsorienterade psykoterapeuten Vasily Semi-Lengers. – Inte alla av oss passar in i den här modellen, men alla kan hitta rörelsens optimala natur och lektionsläge för klasser. ".

Flytta av nöje

"Vår kropp är" arrangerad "så att vi kan röra oss mycket och intensivt," förklarar Gyuzyal Loginova, "och nyckeln till denna process är en känsla av nöje: I rörelseprocessen producerar vår hjärna endogena opiater och fysisk aktivitet blir naturligtvis en trevlig vana ”. Men i många av oss att engagera https://www.curtis-simmons.com/15-tips-frn-min-pappa-som-hjalpte-mig-att-hitta/ sig i fitness bara för nöje verkar det vara frivoligt, frivoligt, som "nöje" och "nytta" – begreppen oförenliga. "I ordet" nöje "hörs några av oss något förkastligt: ​​köttliga nöjen, sexuell njutning," säger Vasily Semiytnovov. – Så förnekandet av kroppsligt, i allmänhet inneboende i västerländsk kultur, manifesteras ofrivilligt. Så uppgiften är att genom nöje hitta din inställning till rörelse, ge rätt att rösta till din kropp. ". Men hur man gör det?

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

No Related Post